Демос завршио конституисање руководства странке

Срна
Демос завршио конституисање руководства странке

ДОБОЈ- Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изразио је задовољство што је на данашњој сједници Главног одбора у Добоју завршено конституисање руководства странке, те што је једногласним избором потврђена кадровска политика коју води Демос.

Чубриловић је рекао новинарима у Добоју да су за замјеника предсједника и генералног секретара странке реизабрани Споменка Стевановић и Боран Босанчић.

Он је истакао да је Демос и на овој сједници показао да има критички став према свим појавама које успоравају реализацију пројеката.

-При томе мислим и на договоре унутар коалиције - рекао је Чубриловић и додао да није лака координација у коалицији која има шест или седам субјеката.

Из тог разлога, каже Чубриловић, „увијек имамо разумијевања зашто је то тако и никада нећемо ставити интерес појединца или једне политичке опције изнад интереса грађана и Републике Српске“.

Он је рекао да ће Демос наставити да тражи компромисна рјешења и да се изналази што већи степен јединства, како би био кредибилан партнер свима који желе да на овом простору граде што принципијелније ставове.

Коментаришући састанак премијера самопроглашеног Косова Аљбија Куртија и Кристијана Шмита, Чубриловић је рекао да ниједан, ни други немају политички кредибилитет.

-Знате да Република Српска не признаје Шмита, јер није легално изабран високи представник, док је Курти одметнути политичар од своје сопствене земље и прави проблеме и свом народу и међународној заједници - рекао је Чубриловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана