Делегација НСРС у Москви на изложби и форуму "Русија"

Танјуг
Foto: Срна

МОСКВА- Делегација Народне скупштине Републике Српске (НСРС), коју предводи предсједник Ненад Стевандић, посетила је данас у Москви међународну изложбу и форум “Русија”, на којој су представљене разноликости руске културе, традиције, вјероисповести, историје и савремених достигнућа.

Стевандић је том приликом рекао да једини прави мутликултурализам постоји у Русији.

„Имали смо могућност да се упознамо са свих 89 региона, да упознамо оне који се баве модерним технологијама, роботиком, ИТ сектором, али и онима који су посвећени очувању природе, културних и историјских вриједности", рекао је Стевандић.

Предсједник НСРС је рекао да у  Русији технологија не води ка дехуманизацији, већ према очувању духовности и традиционалних вриједности, али и према оним вриједностима које ће у будућности олакшати живот.

Како је саопштено из НСРС, Стевандић је, у име делегације захвалио на могућности да на овакав начин боље упозна Русија. Позвао је све који су у могућности да посјете ову изложбу како би имали прилику боље да разумију  разноликости руске културе.

Делегација НСРС званичну посјету Москви наставља данас састанком са предсједницом Савјета Федерације В. И. Матвијенко и учешћем у манифестацији Амбасаде Србије (отварање меморијалне плоче жртвама агресије НАТО-а и презентација књиге „НАТО на суду историје“ на руском језику аутора Горана Петронијевића), наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана