Делегација ЕУ у БиХ: Пропуштена прилика за значајан износ финансирања

ГС
Делегација ЕУ у БиХ: Пропуштена прилика за значајан износ финансирања

САРАЈЕВО - Делегација Европске уније у БиХ огласила се поводом Реформске агенде коју је БиХ до сада требала доставити Европској комисији како би добила новац од ЕУ у оквиру Плана развоја. 

- БиХ још увијек није доставила Европској комисији коначну верзију Реформске агенде. Због тога је велика вјероватноћа да БиХ неће већ након љета добити прву безусловну рату предфинансирања у износу од седам одсто, што представља пропуштену прилику за значајан износ раног финансирања. Подстичемо домаће власти да без даљих одлагања доставе своју Реформску агенду како не би у потпуности пропустили ову прилику - поручено је из Делегације.

Додају да Комисија наставља, по потреби, пружати подршку надлежним органима у завршетку овог посла.

- Прва транша Плана развоја може се исплатити тек након што се Реформска агенда достави и формално међусобно усагласи између Европске комисије и БиХ. План развоја је подржан новим финансијским инструментом, односно, Инструментом за реформу и развој за Западни Балкан, у вриједности до шест милијарди евра у грантовима и зајмовима за цијели регион - навели су из Делегације ЕУ у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана