Делегација ЕУ: Срамотна изјава Дарија Кордића да се не каје

Танјуг
Делегација ЕУ: Срамотна изјава Дарија Кордића да се не каје

САРАЈЕВО - Европска унија критиковала је и оцијенила срамотном изјаву Дарија Кордића да се не каје због својих поступака током рата од 1992. до 1995. године, што, како истичу, „показује ужасан недостатак стида и емпатије према свима које су убиле снаге које је он предводио тих година“.

То је саопштено из Делегације ЕУ у БиХ и наглашавају да су ратни злочини над недужним цивилима због којих је Кордић био затворен исцрпно документовани и доказани на суду.

-То су утврђене чињенице. Уместо да размишља о животима које је својим дјелима уништио и посљедицама које трпе родице његових жртава, он је одлучио да да нечувене коментаре који глорификују његове поступке и продубљују трауму свих оних који су погођени ратом - наводи се у реаговању.

Додали су да такви коментари „држе БиХ заробљену у прошлости и треба да их у потпуности осуде сви који се залажу за истину, правду и истинско помирење“.

Протеклих дана је у фокус јавности доспио  снимак на којем Дарио Кордић на питање “је ли вриједило затвора и рата” одговара како би “све поновио” и како ни “секунде не би замијенио”.

Кордићева изјава изазвала је жестоке реакције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана