Деђански: Додик смета свима који раде против српских националних интереса

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Милорад Додик је сметња и опасност за све који раде против српских националних интереса и када би којим случајем постао кооперативан према Западу, вјероватно добио Нобелову награду за мир, рекао је политички аналитичар Стевица Деђански.

Коментаришући тврдње аналитичарке Биљане Обрадовић да су санкције САД Додику “резултат његове неподобности и опасности коју представља за регион”, као и да су оне “једини начин да се са њим изађе на крај”, Деђански је рекао да је она у праву ако се пође од става Запада да је то једини начин да се Додик ограничи.

“Али, проблем је у чему они њега хоће да ограниче. Они би да ограниче Додика у одбрани српских националних интереса. Овде испада да је опасност за регион одмах када се проговори о српским националним интересима”, рекао је Деђански за Срну.

Он објашњава да то даље значи да је Западу и његовим сљедбеницима, било да је ријеч о дијеловима опозиције или такозваним аналитичарима, опасност онај ко спроводи вољу грађана када је они поништавају, заједно са међународним правом.

“Додик је изабран гласовима српског народа и колико год се упињали из страних амбасада и из опозиције да га победе, не успевају у томе”, нагласио је Деђански.

Према његовим ријечима, страни фактор, али и велики дио опозиције, као и такозвани аналитичари, који раде за те исте службе и државе, Додика нападају баш зато што брани српске националне интересе.

“Када би он постао кооперативан и дао да се Република Српска укине, преко ноћи би постао највећи демократа и вероватно би добио Нобелову награду за мир, као и сваки човек који продаје своје интересе”, оцијенио је Деђански.

Међутим, према његовим ријечима, то једноставно не пролази у српском народу и зато Западу не одговарају ни Додик, а ни предсједник Србије Александар Вучић зато што, уз спремност на договоре, они ни по коју цијену не желе да издају интересе свог народа.

“Зато за све што не могу да добију подршку од народа, онда они који се баве против интереса свог народа траже други начин. Они који желе да отежају живот одређеном политичару не схватају или их није брига за то да тиме отежавају и живот грађанима сопствене земље. Они би да владају по сваку цену и имају власт без воље грађана, али се то, на њихову жалост, неће десити”, истакао је Деђански.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана