Деђански: Бошњачке странке користе питање имовине да заоштре ситуацију у БиХ

Srna
Foto: Rtrs

Политички аналитичар Стевица Деђански оцијенио је да поруке и пријетње лидера осам бошњачких странака из њихове заједничке изјаве о питању имовине у БиХ указују да они то питање користе да би заоштрили ситуацију у БиХ и да иза њиховог окупљања и уједињавања стоје страни центри моћи који желе да униште Републику Српску.

Деђански је указао на то да партије са бошњачким предзнаком у остварењу тог циља користе сваки моменат који може да им послужи, а у овом тренутку је то питање имовине.

- Најсмешније, а у исто време и најјадније и најгадније, јесте то што они који руше Дејтонски споразум од његовог потписивања, оптужују српску страну да то ради. То је постало дегутантно и против таквих ствари човек не може да се бори речима - рекао је Деђански Срни.

Он каже да бошњачке партије користе сваки тренутак да изврше одређену врсту агресију према Републици Српској.

- Зато мислим да они у овом моменту то не раде сами. Где год је /лидер СДА/ Бакир Изетбеговић то је сигурно мерило да то не чине сами. Верујем да би то радили сами када би знали и умели - навео је Деђански.

Он је истакао да се у овој изјави и окупљању њених потписника види рука одређених страних центара моћи у БиХ, који желе да ураде оно што су од почетка и хтјели, а то је уништење Републике Српске.

- Зато им смета Република Српска. Зато им смета /предсједник Српске Милорад/ Додик и свако ко брани српски национални интерес - закључио је Деђански.

Осам бошњачких политичких представника из Федерације БиХ потписало је данас заједничку изјаву о "државној имовини" у којој су навели да Тужилаштво БиХ и остали надлежни органи у БиХ морају процесуирати одговорна лица која најављују да ће наставити књижење те имовине на Републику Српску. Они сматрају да само ниво БиХ има искључиву надлежност да уређује сва питања која су везана за "државну" имовину.

Изјаву су потписали чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић, те лидери СДА Бакир Изетбеговић, СДП-а БиХ Нермин Никшић, Народа и правде Елмедин Конаковић, Наше странке Един Форто, предсједник Народног европског савеза Нермин Огрешевић и предсједник Странке за БиХ Семир Ефендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана