Дарко Младић: Генерал враћен у притворску собу

ГС
Дарко Младић: Генерал враћен у притворску собу

Генералу Ратку Младићу, мало се побољшало здравствено стање и он више није у болници, већ је у понедељак поподне враћен у ћелију затвора у Схевенингену у Холандији.

Како нам каже његов син Дарко Младић, који му је у уторак и сриједу био у посјети, упала плућа коју је имао и због чега је морао да буде на болничком лијечењу, изгледа да је санирана.

"Ништа нам нису рекли, али претпостављам да му је стање са плућима ријешено чим су га пустили из болнице. Никакве извјештаје и налазе љекара још нисмо добили", каже нам Дарко, који је сад први пут могао да се загрли са оцем, откако су у Холандији уведене епидемијске мјере због короне.

Како нам каже, генерал има обичај да се шали кад му је најтеже, па се тако и сад шали да је враћен у свој "офис", како он воли да зове собу у којој је затворен већ пуних 11 година.

"Надамо се да ће наши, српски љекари добити одобрење суда и што прије отићи у Холандију да прегледају генерала и да видимо о чему се ради, какву је то здравствену кризу имао и какво му је заиста стање. Надамо се да су му плућа залијечена, он више не кашље, али све остало стање је и даље проблематично. И даље је слаб, не може сам да устаје, нити да се креће без помоћи других. Затворски чувари су стално ту око њега и они му припомогну оно најосновније шта треба и донесу му храну", каже Дарко.

Дарко је два дана био у посјети, али због генераловог стања није могао као некада да буде код њега од девет ујутру до пет сати поподне, већ од 10 до 12 часова и до 14 до 16.

Каже нам да Ратко у почетку прича, али да се послије брзо замори и онда више слуша Дарка. Добро је и то што му се вратила снага да говори, пошто је почетком септембра, када је пребачен у болницу, био толико слаб и малаксао да није могао ни да прича. Генерал је тад имао упалу плућа и воду у плућима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана