Дарио Кордић на питање "је ли вриједило затвора и рата" одговорио "Све бих поновио"

Срна
Foto: Скриншот

ЗАГРЕБ - Дарио Кордић, кога је Хашки трибунал осудио на 25 године затвора за злочине над бошњачким становништвом у Лашваској долини, рекао је да је свака секунда затвора и рата вриједила и да би све поновио.

Медији су објавили снимак на којем Кордић каже да га је пријатељ са сјевера Хрватске питао “да ли је вриједило затвора и рата”.

“Рекао сам, све бих поновио, ни секунде не бих замијенио. Свака секунда је вриједила”, каже Кордић на снимци, док људи окупљени око њега пјевају пјесму “Вриједило је” Мирослава Шкоре.

Снимак је, како претпоставља портал “Индекс”, настао 5. августа 2022. године током обиљежавања злочиначке војне акције “Олуја”.

Хашки трибунал осудио је Кордића, ратног команданта ХВО-а и потпредсједника Херцег-Босне, на 25 година затвора због ратних злочина почињих над бошњачким становништвом у Лашванској долини током рата у БиХ 1993. и 1994. године.

Међу злочинима због којих је Кордић осуђен је и злочин у Ахмићима, гдје су припадници ХВО-а 16. априла 1993. године, према пресуди, убили 116 бошњачких цивила, међу којима 32 жене и 11 дјеце.

Кордић је 2014. годибне ослобођен, након што је одслужио двије трећине казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана