Даниела Миловановић предсједник Врховног суда Српске

Срна
Даниела Миловановић предсједник Врховног суда Српске

САРАЈЕВО- Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС / БиХ именовао је данас Даниелу Миловановић за предсједника Врховног суда Републике Српске.

На данашњој сједници ВСТС Зинаида Хусић је именована за предсједника Окружног суда Источно Сарајево, а Бојан Стевић за предсједника Окружног суда у Требињу.

На нивоу Федерације БиХ именовани су Денис Мартини за стручног сарадника Општинског суда у Зеници, Дино Аличић за стручног сарадника Општинског суда у Завидовићима, Амела Шарић-Авдић за стручног сарадника Општинског суда у Травнику и Романа Розић на позицију стручног сарадника Општинског суда у Мостару.

"При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрасно, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла и професионалне непристрасности и угледа, те искуства на руководећим пословима", саопштено је из ВСТС-а.

При именовању, додаје се у саопштењу, ВСТС БиХ примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерна заступљеност полова.

Новоименовани носиоци правосудних функција ступиће на дужност 1. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана