"Дани Српске у Србији" имају за циљ очување српског јединства

РТРС
"Дани Српске у Србији" имају за циљ очување српског јединства

БАЊАЛУКА - Манифестација "Дани Српске у Србији" има за циљ очување српског јединства, нашег писма и језика, као и јачању односа наше Србије и наше Републике Српске, рекао је Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Београду. 

Свечано отварање манифестације "Дани Српске у Србији" је 20. септембра у 20 часова у Београду.

- То је 12 по реду манифестација и одржаће се у 12 градова Србије гдје ћемо представити све дијелове Српске. Веома значајни биће и привредни сусрети и у директним разговорима учинићемо све да што више наших производа буде на полицама у Србији - нагласио је Цицовић гостујући у Јутарњем програму РТРС. 

Цицовић је поновио да су Српска и Србија изложени великим притисцима и искушењима.

- Тражи се од Србије да се одрекне своје колијевке Косова и Метохија, да се Република Српска одрекне себе сама, а заједно од Србије и Српске да се одрекну једна друге. Предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић на вријеме су препознали сва искушења, почели смо да радимо заједно на свим темама које су нам важне. Сјећамо се свих наших страдалних, који су уградили своје животе у темеље Српске и Србије. Уколико не будемо поштовали своју прошлост, не можемо се надати добру ни у будућности. Ми смо један народ и уколико будемо јединствени и сабрани јасно ћемо обезбиједити своју будућност али и мир на овим просторима и региону - закључио је Цицовић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана