Свих седам пацијената из Зворника стабилно, три жене превезене у Београд

Г.С.
Свих седам пацијената из Зворника стабилно, три жене превезене у Београд

БЕОГРАД - Свих седам пацијената, ходочасника из Зворника који су повријеђени приликом пуцања висећег моста код Овчар Бање, налазе се у стабилном стању и неки ће бити данас пуштени кући, док су три тешко повријеђене жене превезене на ортопедију на Бањици у Београд, рекла је Срни начелник хирургије Опште болнице у Чачку Биљана Марић.

"Тренутно у нашој болници је седам пацијената који су повређени у акциденту на реци Морави. На одељењу хирургије се налази троје пацијената, две госпође и један дечак од 19 година. Сви имају лакше телесне повреде и вероватно ће данас бити пуштени кући", рекла је Марићева.

Она је навела да су на ортопедији двије пацијенткиње, једна има прелом на руци, али то су лакши преломи, јер немају дислокације, те вјерује да ће и њих двије данас бити пуштене кући.

"У јединици интензивног лечења такође су две пацијенткиње које су теже повређене. Оне ће бити за сада задржане код нас. Сви су тренутно стабилни. Нису тренутно животно угрожени", рекла је Марићева.

Она је навела да су јуче три жене пребачене на Институт за ортопедију на Бањици у Београду, те да оне имају озбиљне повреде кичме и кичменог канала.

"Оне ће бити даље третиране /на Бањици/", додала је докторка Марић.

Двије жене су погинуле у јучерашњој несрећи у Овчар Бањи, а десет особа је повријеђено када се срушио висећи пјешачки мост преко ријеке Мораве.  

Трагедија се догодила када се 115 ходочасника из Зворника, који су кренули у посјету Манастиру Ђунис, зауставило у Овчарско-кабларској клисури да направе паузу и тада је њих двадесетак кренуло истовремено да прелази висећи мост.

У Зворнику је Дан жалости због погибије двије Зворничанке у Овчар Бањи.

Мост годинама није у функцији

Како се претпоставља, превелик број људи је истовремено дошао на већ оштећен мост због чега су попустиле сајле, те је мост пао у ријеку.

- Одједном само чујеш звук који ни у филму не може тако да се сними. Кад сам видјела да се све то промијенило у једној секунди, настају јауци, почела сам да вриштим и схватам да не могу да скочим, претрчала сам улицу да зауставим момка који нам је помогао и позвали смо Хитну помоћ који су брзо дошли - каже једна од путница аутобуса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана