Дан сјећања на жртве "Олује" биће обиљежен 4. августа у Приједору

Танјуг
Дан сјећања на жртве "Олује" биће обиљежен 4. августа у Приједору

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је на састанку са патријархом српским Порфиријем и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком било ријечи о свим кључним националним питањима за српски народ и да су договорени заједнички састанци у блиској будућности на територији Републике Српске.

Вучић је на Инстаграм профилу “будуцностсрбијеав” истакао да је прихваћен и приједлог Додика о обиљежавању Дана сјећања страдале и прогнане у “Олуји”.

-Са патријархом Порфиријем и Милорадом Додиком сам разговарао о свим кључним националним питањима за српски народ. Договорени су важни заједнички састанци у блиској будућности на територији Републике Српске, а патријарх и ја прихватили смо предлог председника Додика да обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији “Олуја”, буде одржано у Приједору 4.августа - написао је Вучић.

Састанак Вучића са патријархом Порфиријем и Додиком одржан је у Вили Мир у Београду, иза затворених врата.

Прије доласка патријарха, Вучић и Додик разговарали су о ситуацији у региону и предстојећим важним сусретима делегација Републике Србије и Републике Српске.

Како је Вучић навео на инстаграм профилу “будуцностсрбијеав”, договорили су се и да се у најкраћем року организује скуп свих државних органа Србије и Српске на територији Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана