Дан сахране Љубише и Андрее Aраманде биће дан жалости у Приједору

Срна
Дан сахране Љубише и Андрее Aраманде биће дан жалости у Приједору

ПРИЈЕДОР - У Приједору ће бити проглашен дан жалости на дан сахране предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде и његове ћерке Андрее који су страдали у паду спортског авиона недалеко од приједорског аеродрома.

Одлуку о томе донио је градоначелник Приједора Слободан Јавор, који је упутио телеграм саучешћа породици Араманда, истичући да је њихова трагична судбина у вријеме припреме новогодишњих прослава нешто што ће Приједор дуго памтити.

“Ово је велика трагедија која је погодила наш град који је заувијек остао без свог суграђанина заљубљеника у небеске висине и неустрашивог спортисте, пилота и инструктора летења, планинара и човјека које су красиле највредније људске особине. Трагедија је прекинула и младалачке снове његове кћерке Андрее”, навео је Јавор.

Градоначелник Приједора је одмах након што је стигла вијест о трагичном паду авиона, у којем су животе изгубили Љубиша и Андреа Араманда, са сарадницима изашао на лице мјеста.

“Када буду завршене све истражне радње и утврђивање околности које су довеле до погибије Љубише и Андрее Араманде и када буде познат дан њихове сахране, градоначелник Приједора ће тај дан прогласити даном жалости у овом Приједору”, објављено је на сајту града.

Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда /47/ и његова кћерка страдали су јуче у паду спортског авиона у близини аеродома у Приједору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана