Дан ослобођења у Мостару антифашисти обиљежили под пратњом специјалаца

Срна
Дан ослобођења у Мостару антифашисти обиљежили под пратњом специјалаца

МОСТАР - Више стотина антифашиста данас је стигло на Партизанско спомен-гробље у Мостару аутобусима под јаком полицијском пратњом, након што је полиција забранила њихову шетњу до спомен-гробља у оквиру обиљежавање Дана ослобођења Мостара од фашизма у Другом свјетском рату.

Антифашисти су стигли на Партизанско спомен-гробље након свечане академије којом је отпочело обиљежавање Дана ослобођења, а у полицијској пратњи били су и припадници Јединице за оперативну подршку МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

Предсједник Савеза антифашиста и бораца НОР-а (САБНОР) БиХ Сеад Ђулић најавио је покретање правних поступака против одговорних људи у полицији, Министарству унутрашњих послова, Граду, кантоналној Влади и Тужилаштву због забране шетње антифашиста.

-Ако ја у свом граду, након толико година не могу слободно шетњом са својим пријатељима отићи на гробље и положити цвијеће, то је фашизам. Полиција каже да нису забранили него предложили - рекао је Ђулић и додао да полиција и тужилаштво још истражују "терористички чин учињен на Партизанском спомен-гробљу у Мостару", који је почињен прије 20 мјесеци, као што "истражују и прво минирање 9. марта 1992. године".

Из САБНОР-а Мостар раније су навели да не прихватају образложење забране шетње "из безбједносних разлога, а због одржавања утакмице Зрињски - Славија", јер је у исто вријеме дозвољена шетња Мостарских мажореткиња, Хрватске глазбе Мостар и дјеце из вртића

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана