Дан након Додикове посјете: Иницијатива за Мандићеву смјену!

Глас Српске/Танјуг
Foto: Taнјуг

Предсједништво највеће опозиционе Демократске партије социјалиста (ДПС) донијело је одлуку да покрене иницијативу за смјену Андрије Мандића са мјеста предсједника Скупштине Црне Горе, сазнаје незванично подгорички портал ЦдМ.

То је, додају, одлучено на синоћ одржаној сједници и подсјећају да је ДПС половином јануара најавио да ће поднијети иницијативу за смјену Мандића чим, како су тада навели, процijене да постоји шанса за њену реализацију.

Случајно или не, одлука је донијета исти дан када је предсједник Републике Српске Милорад Додик дошао у посјету Црној Гори а домаћин му је био управо Мандић, а што је изазвало својеврсну хистерију на тамошњој политичкој сцени, у којој су најгласнији били управо функционери ДПС-а.

ЦдМ не наводи шта је утицало на процјену да сада постоји шанса за реализацију иницијативе ДПС. Поменути портал подсјећа да је у јануару иницијатива ДПС за смјену Мандића најавиљена због истицање тробојке у свом кабинету када је угостио митрополита црногорско приморског Јоаникија у Скупштини, што ДПС тумачи да предсједник парламента ради за интересе друге државе.

Додају и да су ДПС и опозиционе Социјалдемократе, Хрватска грађанска иницијатива и Демократска унија Албанаца поднијели 15. јануара Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против Мандића јер је, како су навели, супротно Закону о државним симболима у службеним просторијама истакао заставу стране државе.
    Мандић је тада рекао да не зна откуд толика мржња према тројбојци и додао да је Посланички клуб За будућност Црне Горе у своје просторије унијети тробојку.

“У овој Скупштини и у том кабинету три пута дуже је стајала тробојка него данашња застава Црне Горе. Не знам откуд толика мржња према тробојци. Ово су сандуци књаза и краља Николе и књегиње Милене који су били прекривени управо овом заставом (показао је фотографију). То је тробојка књажевине и краљевине Цене Горе”, рекао је тада Мандић.

Повезане вијести:

Мандић: Понуда Додика братска

Додик понудио Црној Гори споразум о специјалним везама

Мандић: Уважавамо Републику Српску јер нема БиХ без ње

Додик са три прста поздравио демонстранте испред Скупштине Црне Горе (ВИДЕО)

Додик: Снага СПЦ кључна за идентитет и опстанак српског народа

Хистерија у Црној Гори због Додикове посјете

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана