Дамјановић: 12 бањалучких беба ујединило Српску у болу и борби

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Народни посланик Социјалистичке партије Српске (СПС) Тамара Дамјановић, поводом обиљежавања 31 године од смрти 12 бањалучких беба, изјавила је да су страдала бањалучка новорођенчад ујединила српски народ у неизмјерној тузи и истовремено надахнула српску војску на јуначки подвиг и ослобођење коридора.

-Ратне 1992. године српски народ је, остављен од свих и препуштен себи самоме, губио оно највредније - људске животе, а међу њима су биле тек рођене бебе, које су умирале једна за другом због недостатка кисеоника усљед изолације Крајине од остатка Српске и Србије. Свјетски моћници нису имали емпатије према српској дјеци, нису хтјели да помогну дјеци да живе. Хтјели су нас оставити без свега, па и наде за живот, а у ствари су нас натјерали да побједимо, да ослободимо Коридор живота. Бањалучке бебе су симбол нашег страдања, али и симбол наше побједе и слоге. Нека им је вјечна слава - изјавила је Дамјановићева.

Од 22. маја до 19. јуна 1992. године 12 бањалучких беба је преминуло због недостатка кисеоника. Војска Републике Српске је на Видовдан 1992. године ослободила Посавину и омогућила копнену везу са Србијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана