Дамир Иветић позива америчку амбасаду у БиХ: Нека ми уведу квазисанкције

М. М. Б.
Дамир Иветић позива америчку амбасаду у БиХ: Нека ми уведу квазисанкције

ОЏАК - Позивам америчку администрацију и амбасадора у БиХ Мајкла Марфија да лично мени и члановима моје породице уведе квазисанкције, јер смо били на обиљежавању 9. јануара, Дана Републике Српске у Бањалуци, рекао је предсједник Српског грађанског удружења “Посавина” Дамир Иветић.

Нагласио је да се прославом 9. јануара поноси те да ће се појавити у Бањалуци на исти датум и идуће године.

- Обиљежавање 9. јануара, Дана Републике, је неизбрисив печат у нашем народу и никада се неће моћи промијенити нити забранити, ма колико то жељели странци на челу са Америком и Великом Британијом  - казао је “Гласу” Иветић.

Нагласио је да је од стране америчке администрације крајње лицемјерно и неморално то што у свом образложењу наводе да ће “наставити да користе санкције када је сигурност и стабилност БиХ угрожена те када појединци дјелују противно Дејтонском мировном споразуму”.

- Све то их управо сврстава на страну пробошњачког Сарајева. Напомињем да сам у више наврата од ОХР-а тражио да дјелује када је ријеч о кршењу људских права у Посавском кантону на штету српског народа у погледу неуставне владе и управо указивао на кршење Дејтонског мировног споразума, али по обичају сви су остали нијеми у глуви. И сада се управо ти исти позивају и дијеле санкције легитимним и легалним представницима српског народа у Републици Српској - поручио је Иветић.

Нагласио је и да предсједник Републике Српске Милорад Додик има апсолутну подршку српског становништва из ФБиХ у монтираном процесу који се против њега води пред Судом БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана