Дачић: Српска брани своја овлашћења и никакве оптужнице то неће промијенити

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Република Српска брани своја овлашћења по Дејтонском споразуму, и никакве оптужнице то неће промијенити.

Дачић је указао да откад је потписан Дејтонски споразум систематски се ради на његовом рушењу, јер су присталице унитарне БиХ, без ентитета, и то углавном муслимански политичари, незадовољни Дејтоном.

“Тако (Денис) Бећировић и данас каже да је Дејтон ексцес на штету Бошњака”, рекао је Дачић коментаришући подизање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Министар спољних послова Србије поручио је да “руководство Републике Српске на челу са предсједником Милорадом Додиком има пуну подршку Србије и српског народа у целини”.

Тужилаштво БиХ подигло је  и послало Суду БиХ на потврђивање оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

Из Тужилаштва БиХ су навели да Додика и Лућића терете за кривично дјело из члана 203а став 1 Кривичног закона БиХ.

Лукић је прошлог мјесеца потписао одлуке о објављивању Указа предсједника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу закона да се одлуке Високог представника не објављују у Службеном гласнику и да се одлуке Уставног суда не примјењују на територији Српске.

Након што је Лукић објавио указе предсједника Републике Српске Милорада Додика инспектори Агенције за истраге и заштиту (СИПА) су у просторијама Службеног гласника Републике Српске у Бањалуци прикупљали одређене информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана