У мобилном телефону Фатона Харизија пронађене и адресе из Бањалуке!

СРНА
У мобилном телефону Фатона Харизија пронађене и адресе из Бањалуке!

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су у мобилном телефону Фатона Харизија, убице српског полицајца у Лозници, пронађене и неке адресе из Бањалуке што ће бити истражено.

Поводом написа у медијима да су у Фатоновом мобилном телефону нађене адресе из Бањалуке и да су то можда биле неке мете, што је требало да изазове хаос у БиХ да би Србија била оптужена, Дачић је рекао да је истрага у току и да је потребна и међународна правна помоћ.

Дачић је навео да још није познато какав је био план убице српског полицајца Фатона Хајризија када пређе из Србије у БиХ.

Дачић је рекао да је важан детаљ да ли је Фатон, који је ликвидиран код Лознице након што је убио српског полицајца, већ био у Њемачкој прије тога, јер је по причи његовог брата био и украо му документа.

Друго је, каже Дачић, преко кога је Фатон успоставио контакт са држављанином Словеније који је позвао ухапшени брачни пар /у Бијељини и Младеновцу/ да пронађу некога ко ће да превезе Фатона.

"Сви су они предмет даље истраге", рекао је Дачић за ТВ "Пинк".

Он је додао да Приштина покушава да избјегне одговорност у вези са убиством полицајца Николе Крсмановића у Лозници, јер за Фатоном није расписана потјерница послије његовог бјекства из затвора на Косову и Метохији.

Дачић је рекао да је реч о убиству са умишљајем, у које је умијешано више различитих центара моћи, али да албанска страна покушава да убиство повеже са криминалом, а не са тероризмом.

Поводом хистерије у Сарајеву, која је покренута због полицајаца из Србије који је требало да буду у БиХ током љетње сезоне, Дачић је рекао да се у БиХ од најнормалнијих ствари праве политички скандали и да се све политизује, па испада да је то дио великосрпске политике и чин агресије.

Он је истакао да је у свијету уобичајена ствар да државе размјењују полицајце, али да нико никада то није тумачио на начин као што је то тумачено из БиХ.

"Та полиција не обавља класична полицијска овлашћења у смислу да ће да патролира у Бањалуци и тако даље. Они служе као официри за везу за наше грађане који се налазе тамо у том моменту", рекао је Дачић.

Када је ријеч о помоћи Србије у гашњеу пожара, Дачић је рекао да им се Сјеверна Македонија захвалила за слање противпожарних хеликоптера, а за исти такав случај у БиХ кажу да неће хеликоптер.

"Нећете? Па не морате. Испада као да ми немамо шта да радимо, па ћемо да шаљемо хеликоптере широм Европе", рекао је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана