Дачић питао Конаковића: Колико хиљада муџахедина крвавих руку кријете у БиХ

Срна
Дачић питао Конаковића: Колико хиљада муџахедина крвавих руку кријете у БиХ

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да не намјерава да распирује полемику и даје било какав повод за напад бошњачких политичара на Србију, али их пита "колико хиљада муџахедина крвавих руку крију у БиХ".

"Желим само да питам и (министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина) Конаковића и све остале колико хиљада муџахедина крвавих руку кријете дајући им држављанства после рата у БиХ?", упитао је Дачић, реагујући на отворено писмо које му је упутио Конаковић.

Он је упитао у колико су терористичких напада у свијету учествовали људи са пасошем БиХ, а у колико са српским, саопштено је из МУП-а Србије.

"Да не причам о злочинцима који су убијали Србе, који су и даље на слободи. Једноставно, немам никакве илузије о вашим добрим намерама, али сарађивати се мора, у заједничком интересу свих", рекао је Дачић.

Конаковић је данас упутио отворено писмо Дачићу у вези са полицијском сарадњом Србије и БиХ у којем оптужује Србију да чува и штити, како је рекао "ратне злочинце", те тражи да буду изручени БиХ, затим да је Србија "прљавом кампањом" покушала зауставити резолуцију о Сребреници у УН, као и да Србија шаље прикривене истражитеље по БиХ.

Дачић је претходно реаговао на Конаковићеву најаву да ће тражити суспензију споразума између Србије и БиХ о полицијској сарадњу, те Конаковићеву најаву назвао "примјером бесмисла и мржње".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана