Дачић: Надам се да избори неће бити поновљени

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Лидер Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да се нада да избори у Београду неће бити поновљени и додао да очекује да ће превагнути свијест да је у интересу свих да се изборни процес заврши што прије и крене у формирање органа, између осталог и што протести и насиље ставарају лош утисак о земљи у иностранству.

„Надам да избори неће бити поновљени, мислим да то није паметна одлука јер на изборе се излази управо да се види ко располаже коликим народним капацитетом и да се на основу тога формира власт, рекао је Дачић након разговора о томе шта предстоји на пољу конституисања власти.

На питање да ли у наредним данима има простора за разговоре о неким постизборним плановима Дачић каже да нема и да тереба ићи корак по корак и завршити изборни процес.

„Када се прогласе изборни резултати, онда теку рокови за конституисање органа, а то значи ја мислим да је 30 дана рок за конституисање Скупштине Србије и ја мислим за градоначелника, односно за Скупштину града Београда. То је ту различито, треба да се изабере градоначелник Београда, а у Скупштини је избор руководства Скупштине“, подсјетио је.

На питање шта ако Бранимр Несторовић, носилац листе Ми - глас из народа, не преломи на неку страну, каже да се нада да ће бити довољно свијести о важности завршетка изборног процеса.

„Надам да ће бити довољно свести да је важно због тренутка у којем се налазимо, а тај тренутак је доста битан да се изборни процес заврши што пре. Није угрожена безбедност и стабилност наше земље у смислу да постоји неки безбедносни ризик“, рекао је Дачић.

„Углед земље, слике које се шаљу, лажи које се о нама пишу, стварају лош утисак код људи у иностранству, а можда и код инвеститора и код неких других и тиме се наноси штета интересима Србије. И зато мислим да је интерес свих да се што пре заврши изборни процес и да се крене у конституисање државних органа“, рекао је он.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана