Дачић, Лавров: Захвалност Москви за подршку у свим питањима важним за Београд

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је на састанку са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом да је Београд захвалан Москви за подршку по питању Косова и Метохије, као и за приједлог да у Савјету безбједности УН буде одржана сједница поводом 25 година од НАТО агресије на СР Југославију.

Дачић је захвалио руском колеги што је “изашао у сусрет и пружио подршку у свакој ситуацији која је Србији била важна”.

“Захвалан сам на помоћи приликом одржавања хитне седнице Савета безбедности УН о Косову и Метохији и на предлогу да се одржи седница поводом 25 година од НАТО бомбардовања Југославије”, рекао је Дачић, уз честитке шефу руске дипломатије за рођендан.

Он је оцијенио да су односи двије земље на веома високом нивоу и да их карактерише традиционално пријатељство, културна и духовна и историјска блискост народа.

Дачић је подсјетио и да је предсједник Србије Александар Вучић честитао предсједнику Русије Владимиру Путину побједу на предсједничким изборима.

Када је ријеч о сарадњи, Дачић је као посебно важно истакао енергетику.

Лавров је поручио да Москва цијени односе који се развијају између Русије и Србије.

“Задовољни смо како се реализују економски односи између двије земље”, рекао је Лавров.

Он је навео да ће пријатељска утакмица фудбалских селекција Русије и Србије бити одиграна данас пред пуним стадионом у Москви.

“Недопустиво је да се спорт политизује, иако то Запад, уз подршку међународних званичника, наставља и не изгледа да ће ускоро завршити”, додао је Лавров.

Према његовим ријечима, политика коју води колективни Запад одражава се у међународним односима, прије свега, у трговини, преноси “Спутник”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана