Дачић: Изјаве из Приштине против Вучића порука свим Србима из покрајине

Srna
Дачић: Изјаве из Приштине против Вучића порука свим Србима из покрајине

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да су изјаве представника режима у Приштини против предсједника Србије Александра Вучића порука свим Србима са Косова и Метохије.

"Њихов циљ је да их све похапсе и протјерају, да етнички очисте Косово и Метохију од Срба", рекао је Дачић.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља данас је, поводом плаката на сјеверу Косова са Вучићевим ликом уз поруку "врховни команданте чекамо те", запријетио да ће предсједник Србије, уколико дође на Косово и Метохију без претходног захтјева, бити ухапшен.

Осудивши такве поруке, Дачић је констатовао да међународна заједница мирно гледа те изливе мржње и беса према Вучићу, Србији и српском народу.

Он је нагласио да чињеница да се пријети човјеку са којим воде дијалог у Бриселу, показује да они не желе никакав договор, већ само сукобе.

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је да нико у Приштини нема ни милионити дио политичког капацитета, интелектуалне снаге и моралне чврстине предсједника Србије.

"То што самозвани званичник лажне државе коментарише предсједника Србије Александра Вучића само је још један показатељ екстремно високог степена зависти и мржње који доминирају Куртијевом политиком", написао је Вучевић на друштвеној мрежи Икс.

Косовска полиција трага са особама које су поставиле плакате у општинама на сјеверу Косова, а тужилаштво је формирало предмет због "ширења мржње", рекао је раније данас замјеник командира такозване косовске полиције за регион сјевер Ветон Ељшани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана