Да ли овај импозантни комплекс ван Русије припада Владимиру Путину?

ГС
Да ли овај импозантни комплекс ван Русије припада Владимиру Путину?

На 32 километра од границе Русије и Финске уочено је огроман комплекс за који се тврди да је у власништву руског предсједника Владимира Путина.


Податке о овом комплексу, чија је изградња почела прије 10 година, објавила је руска истраживачка агенција која прати људе повезане с Кремљом.

Објављено је да је ријеч о тајном комплексу у шумама регије Карелиа која се налази на сјеверу земље, а који има свој систем протузрачне одбране.

Направљен је видеозапис комплекса који се налази у заљеву језера Мајалахти те је откривено да комплекс има стално физичко осигурање, да је ограђен бодљикавом жицом, да су у њему обавјештајци те да има ометаче дронова.

Раније су о овој некретнини објављени подаци о њеној естравагантности која подразумијева бидее од којих сваки вриједи 9.000 еура, туш батерије од којих свака вриједи 4.000 еура и под од италијанског мрамора Фиор ди Босцо вриједан 100.000 еура. Мјештани тврде да Путин овај комплекс посјећује најмање једном годишње.

Комплекс има и два хелидрома, неколико молова, фарму пастрмки и стадо крава од којих се производи мраморна говедина. Осим тога, ту је и творница пива с аустријском опремом вриједном 350.000 еура, као и водопад.

Како пише, британски Телеграф, није јасно како су новинари успјели избјећи осигурање како би пришли комплексу којем је могуће приступити само пловилом или летјелицом.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана