Да ли је Конаковићев позив стигао по налогу америчког амбасадора?

СРНА
Да ли је Конаковићев позив стигао по налогу америчког амбасадора?

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је добио позив предсједника странке Народ и ред Елмедина Конаковића за састанак у понеђељак, 29. јануара, о "измјенама Устава БиХ", те истакао да Српска то доживљава као директан налог америчког амбасадора у БиХ.

"Он је својим јавним иступима прије неколико дана управо о томе говорио. Америка, која је најосјетљивија на изборни процес, овђе се мијеша у изборни процес", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је истакао да се покушава развалити унутрашњи договор који постоји између странака које чине власт у БиХ, те да не жели унапријед погађати о чему се ради на састанку који је најавио Конаковић.

"Чућу се телефоном да видим како ту стоје ствари, зашто се ово ради, шта је приједлог. Сви знамо да је Устав веома тежак. Мислим да је веома наивно очекивати да се на овај начин сазове и да се покуша нешто учинити. Ми нисмо спремни да избришемо било шта што је брисање етничког префикса", истакао је Додик.

Он је навео да је безобразна прича америчког амбасадора у БиХ да не важи ништа што је договорено у Лакташима. "Ми то не прихватамо. Рекао сам и тражим од партнера да потврде оно што смо догорили", истакао је Додик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана