Да ли би СНСД могао у опозицију и у Бијељини?

Ведрана Кулага Симић
Да ли би СНСД могао у опозицију и у Бијељини?

БАЊАЛУКА – Након што је објелодањено да би СНСД у Бањалуци, иако најјачи по броју освојених мандату у трци за одборнике на локалним изборима могао у будућем сазиву градске скупштине бити у опозиционим редовима, отворено је питање да ли ће тај пут изабрати и у Бијељини, имајући у виду да су и у том граду побиједили као листа, али њихов кандидат за градоначелника, као ни у највећем граду Српске, није добио довољну подршку.

Нови-стари градоначелник Бијељине је СДС-ов кадар Љубиша Петровић, а тренутни прелиминарни подаци Централне изборне комисије показују да су кандидати из 11 политичких партија освојили мандате за локални парламент.

Највише их је, као и у Бањалуци, освојио СНСД. Седам њихових одборника ће сједити у новом сазиву бијељинске скупштине гдје ће бити још и кандидати са листа СДС-а, ДЕМОС-а, РСС-а, СП-а, НПС-а, ПДП-а, УС-а, Покрета за Бијељину и НФ те групација СДА-НИП-СДП БиХ.

У локалном СНСД-у, ипак, још не откривају карте.

- Све ће бити познато у наредних седам, осам дана – поручио је кратко за „Глас Српске“ предсједник бијељинског одбора СНСД-а Бојан Савић.

Из тамошњег ПДП-а, једној од странака из опозиционог блока, су непосредно послије изборне ноћи, на основу првих резултата, оцијенили да ништа неће промјенити у односу на још актуелни мандат и да ће СНСД бити окосница већине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана