Цвијановић:Турковићева пола мандата потрошила на трачање Додика и Човића

Срна, Агенције
Цвијановић:Турковићева пола мандата потрошила на трачање Додика и Човића

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да „прича Бисере Турковић о руским агентурама и осталим глупостима служи за привлачење пажње странаца и искаљивање бијеса што одлази са власти”.

-Да је СДА у позицији да формира Савјет министара, не би Бисери Турковић сметали ни Милорад Додик ни Драган Човић, иако је на опањкавање и сеоско трачање њих двојице по иностранству потрошила двије трећине свог мандата који истиче за који дан - рекла је Цвијановићева за Срну.

Прича о руским агентурама и осталим глупостима, нагласила је Цвијановићева, служи за привлачење пажње странаца и искаљивање бијеса што одлази са власти.

Што се тиче њеног посла, рекла је Цвијановићева, он је увијек био у функцији СДА, а никад у функцији промовисања мултиетничности, и више је доприносио срамоћењу него користи за БиХ и све њене народе.

-Али, та злоупотреба позиције коју је обављала на крају се окренула и против те исте СДА - истакла је Цвијановићева.

Она је изразила наду да ће у новом сазиву Савјета министара сједити људи који неће злоупотребљавати ни институционалне ресурсе ни своје позиције да би радили против оних који припадају другом народу.

-Крити се иза неких флоскула како неко кобајаги руши суверенитет БиХ, а други га кобајаги бране, већ је излизана ствар - навела је Цвијановићева.

Истакла је да „не може бити да је свечани дефиле у којем учествују легалне полицијске снаге Републике Српске безбједносна пријетња, а вриска по Бужиму уз ратна обиљежја, није

-Или неспровођење неке одлуке Уставног суда БиХ у Републици Српској је као непоштовање уставног поретка, а море неизвршених одлука тог истог суда у ФБиХ или у кантонима је у реду. То су двоструки аршини и колико год неко мислио да су некоме од користи, на крају ће се вратити као бумеранг - оцијенила је Цвијановићева.

Турковићева је данас на састанку са министарком спољних послова Словеније Тањом Фајон рекла да је брине то “што смо суочени са најавама да би могло доћи до турбуленција како на Косову тако и у БиХ”.

-Имали смо неколико покушаја од руских медицинских и војних стручњака да уђу у БиХ у време ковида. Испоставило се да је била ријеч о војним стручњацима. Имамо најаве које воде у деструкцију ове земље. На прослави Дана Републике Српске имамо војну параду у Источном Сарајеву и то је провокација и најава онога што би се могло десити. Мора се покренути кривична одговорност за ову најезду која потиче из Русије и сусједних земаља који су имали своје представнике -  тврди Турковићева.

Додала је да смо  „слушали химне Репубике Српске и србије на истом догађају“ и упитала „зар то није неуобичајено“.

-Говори се о „српском свијету“ и Додиковој изјави да Република Српске треба да се уједини са Србијом. Он није тако јак да нема ту подршку Русије. Након тога и додела ордена (предсједнику Русиеј Владимиру) Путину је шамар за читав демократски свијет - закључила је Турковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана