Цвијановићева упутила писмо Конаковићу и Хелезу: Хитно одобрите!

СРНА
Цвијановићева упутила писмо Конаковићу и Хелезу: Хитно одобрите!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је писмо министру иностраних послова и министру одбране у Савјету министара Елмедину Конаковићу и Зукану Хелезу са захтјевом да хитно и без одгађања одобре долазак хеликоптера из Србије који већ данима чекају одобрење, како би помогли у гашењу пожара у рејону Националног парка "Сутјеска".

"И поред ангажовања свих расположивих ресурса Републике Српске и БиХ, пожар у Националном парку `Сутјеска` и даље букти, а активирали су се и нови на подручју Херцеговине.

Ситуација је све тежа и дословно сваки минут даљег сулудог оклијевања да се прихвати помоћ може довести до несагледивих посљедица", указала је Цвијановићева.

Уколико у најскоријем могућем року не буду одобрили долазак неопходне помоћи, Цвијановићева је нагласила да је дужна да их упозна да неће сносити само политичку, већ и кривичну одговорност.

"Ово је одавно превазишло све границе политике и прерасло у непријатељски чин и свјесну опструкцију која може да доведе и до директног угрожавања грађана и њихове имовине.

Доста је политиканства, доста је изговора и избјегавања да прихватите понуђену помоћ Србије, предузмите хитно неопходне радње", поручила је српски члан Предсједништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана