Цвијановићева покренула механизам заштите виталног интереса Српске

Срна
Цвијановићева покренула механизам заштите виталног интереса Српске

САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић покренула је механизам заштите виталног интереса Републике Српске због прегласавања на редовној сједници Предсједништва у сриједу, 21. јуна, по питању двије тачке из домена спољне политике, потврђено је Срни у Кабинету српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ.

Механизам заштите виталног интереса Цвијановићева је поднијела по тачки Приједлог закључка за хитно усвајање Споразума о слободи кретања са личним картама на Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на Балкану.

Она је овај механизам покренула и по тачки Приједлог закључка за усвајање Акционог плана за спровођење 14 приоритета из Мишљења Европске комисије о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

Цвијановићева је покренула механизам заштите виталног интереса Републике Српске у року предвиђеним Уставом БиХ и Пословником о раду Предсједништва БиХ.

Коначну одлуку о наведеним тачкама донијеће Народна скупштина на посебној сједници која би, према процедури, требала бити одржана у наредних 10 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана