Цвијановићева информисала Франсиса: Нема сагласности о новој резолуцији о Сребреници

Срна
Foto: Срна

БАКУ- Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић информисала је предсједника 78. засједања Генералне скупштине УН Дениса Франсиса да у Предсједништву не постоји јединствен став нити сагласност о новој резолуцији о Сребреници, истичући да се активности те врсте сматрају унилатералном акцијом појединих етничких групација које у суштини желе да се обрачунају са Републиком Српском.

Цвијановићева је данас на састанку на маргинама 11. Глобал Баку форума упознала Франсиса о ставовима и позицијом Републике Српске у погледу актуелних прилика у БиХ.

Током разговора Цвијановићева је истакла оприједијељеност институција Републике Српске и њених легитимних представника еворопском путу, уз досљедно поштовање Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ, саопштено је из Предсједништва.

Она је нагласила да је дијалог и договор демократски изабраних представника народа од суштинског значаја за напредак БиХ, те истакла да страни интервенционизам и наметање одлука неизабраних представника међународне заједнице није у складу са демократским принципима и владавином права и не доприноси очувању политичке и институционалне стабилности БиХ.

Саговорници су овом приликом размијенили мишљења и другим актуелним политичким и економским темама, те заједничким правцима дјеловања у циљу одрживог напретка у земљи и шире, као и превазилажењу глобалних изазова са којима се сусреће савремени свијет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана