Цвијановић:ЦИК заприма пријаве са протеста умјесто у законом предвиђеној процедури

Срна
Цвијановић:ЦИК заприма пријаве са протеста умјесто у законом предвиђеној процедури

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ заприма пријаве са протеста умјесто у законом предвиђеној процедури, што дефинитивно оставља сумњу у манипулативне намјере ЦИК-а.

Цвијановићева је рекла да очекује да ЦИК БиХ објасни грађанима према којем основу су донијели одлуку о поновном пребројавању гласачких листића за предсједника Српске.

-Сад се можда боље може разумјети зашто су професионалци без политичке припадности избачени из ЦИК-а, а увучени страначки кадрови ПДП-а и СДС-а - изјавила је Цвијановићева.

Она је указала да, међутим, овдје остаје нејасно на основу чега је то ЦИК урадио, јер су објашњавали да се прво морају прогласити резултати, а онда дјеловати по пријавама.

Цвијановићева је рекла да дјелује да је ЦИК уплашен најавама са протеста да ће се из Бањалуке премјестити пред просторије ЦИК-а.

-Уосталом, једна од намјера организатора протеста је и била да се направи притисак на ЦИК, то су говорници и најављивали. Дјелује, дакле да се ушло у дебелу незаконитост ЦИК-а и очекујемо да објасне грађанима по којем основу су донијели ту одлуку. Наравно, ако је све законски утемељено, то није проблем, наравно и ако покажу да то није у функцији удовољавања опозицији и појединим амбасадама. Поновно бројање није проблем ако за тим постоји законско упориште, а не кукњава неког незадовољног кандидата - рекла је Цвијановићева.

Централна изборна комисија данас је на хитној сједници у Сарајеву издала наредбу да се на територији Републике Српске и Брчко дистрикта поново преброје гласови за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана