Цвијановић: Знаћу да у Предсједништву одбраним Српску ако буде угрожена

ГС
Цвијановић: Знаћу да у Предсједништву одбраним Српску ако буде угрожена

БАЊАЛУКА – Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић која је на јучерашњим изборима, као кандидат СНСД-а, освојила убједљиво највећи број гласова у трци за позицију српског члана Предсједништва БиХ, нагласила је да ће остати лојална ономе што су интереси Републике Српске.

- То је одувијек била наша најважнија политика и битно је да постоји органска веза између онога што ради српски члан Предсједништва у Сарајеву и институција у Српској – казала је она у емисији „Специјал“ РТРС-а.

Што се тиче самог састава Предсједништва БиХ који ће, поред ње, чинити Денис Бећировић као бошњачки и Жељко Комшић као хрватски члан, Цвијановићева каже да увијек прво полази од тога да је изабрана од народа у Републици Српској и да зна шта су то правила понашања.

- Апсолутно носим одговорност према Републици Српској, као њеним грађанима. Не мислим да ће то бити лак посао, знајући какви су то „противкандидати“ али они су избор неких других грађана и бирани су на неком другом простору, а ја не могу да спорим тај дио - истакла је Цвијановић.

Она је навела да је поново у Предсједништву БиХ Жељко Комшић који је и у претходном периоду дјеловао као други бошњачки члан, што је креирало одређену атмосферу и давало други тон раду Предсједништва БиХ.

-Било би много боље и лежерније кад би се сва три члана Предсједништва осјећала комотно - додала је Цвијановићева.

Она је нагласила да мора постоји органска веза између оног што ради српски члан Предсједништва БиХ и других српских представника изабраних на позиције у БиХ са институцијама Српске.

-Свако ко одлази на посао у Сарајево не смије да изгуби ни контакт, ни везу са институцијама Републике Српске", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да је политика СНСД-а лојалност Републици Српској, а да је Устав предвидио све оно што треба знати како да се поступа у одређеном моменту.

Поручила је да зна како ће се тамо понашати.

- Знам зашто сам тамо и знам како да одбраним Републику Српску уколико буде угрожена - додала је она

Што се тиче побједе на изборима, Цвијановићева каже да је она очекивана, као и сама позиција СНСД-а.

- Знали смо са чим располажемо, наша политика је дјеловање, увијек смо били са нашим народом на терену и то је сигурно дало резултата - нагласила је она.

Цвијановић каже да се активност Додика и ње не заснива на салонској политици да сједите негдје и примате неког у недоглед.

- Већ на јако пуно теренских активности, одлазака, разговора, као и дјеловања на терену - поручила је она.

Додала је да су показали поштовање према грађанима и начином на који су саопштавали резултате.

- Свака политика и свака политичка партија одговора за своје понашање - навела је она.

Истакла је не жели да коментарише друге, али да су избори поштовање грађана и њихових бирача.

- Озбиљан приступ једино је мјеродаван. Свака партија је показала свој приступ, а грађани су то препознали - поручила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана