Цвијановић: Заједно се борити против тероризма

Срна
Цвијановић: Заједно се борити против тероризма

НОВИ ГРАД - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је вечерас да је терористички напад у Москви показао да нико данас није сигуран, те да је због тога неопходно да сви у оквиру својих земаља, локалних заједница, заједно са безбједносним структурама раде на томе да одређене ствари буду предупријеђене.

Истакла је да нормалан човјек не може, а да се не згрози након терористичког напада у концертној дворани “Крокус” у Подмосковљу у коме су према досадашњим званичним подацима погинуле 133 особе.

Цвијановићева је новинарима у Новом Граду рекла да овај напад показује да је планета све несигурније мјесто за живот тако да ће многе ствари морати да се реструктуришу у оквиру глобалне заједнице.

-Искрено саучешће породицама страдалих, али генерално и руском народу и руској држави, за коју ово представља велики изазов, безбједносни, те и у санирању одређених ствари и да се ухвате у коштац и окршај са терористичким ћелијама - поручила је Цвијановићева.

Према званичним подацима Руског истражног комитета, у синоћњем терористичком нападу у концертној дворани “Крокус” у Подмосковљу погинуле су 133 особе.

Министарство здравља Московске области објавило је да је у нападу рањено 140 људи, а да их је у болнице смјештено 105.

Званична Москва саопштила је да су ухапшена четири нападача осумњичена за масакр, а приведено је укупно 11 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана