Цвијановић: Везе Србије и Српске су снажне и нераскидиве

Срна
Цвијановић: Везе Србије и Српске су снажне и нераскидиве

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да су везе Србије и Републике Српске снажне и нераскидиве, што је потврђено и на данашњој сједници Савјета за сарадњу Србије и Српске.

"И убудуће ћемо наставити да развијамо сарадњу и реализујемо заједничке пројекте, на понос и на корист нашег народа, као и свих грађана Србије и Српске", нагласила је Цвијановићева на "Инстаграму".

У Бањалуци су данас одржани сједница Савјета за сарадњу Републике Српске и Србије, састанак влада Републике Српске и Србије, као и састанци два премијера, предсједника парламената, али и министара у двије владе.

Током дводневне посјете руководства Србије, данас су предсједници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић одали пошту страдалима на Петровачкој цести у Погрому "Олуја" 1995. године.

Највише делегације Српске и Србије јуче су посјетиле новоизграђени вртић "Србија" у Српцу, а претходно одржале састанак у манастиру Осовица, којем је присуствовао и Његова светост патријарх српски Порфирије.

Република Српска и Србија вечерас ће у Приједору обиљежити Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому "Олуја" 1995. године.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана