Цвијановић: Успјешан и конструктиван састанак са Орбаном

Г.С.
Цвијановић: Успјешан и конструктиван састанак са Орбаном

БУДИМПЕШТА - Састанак са мађарским премијером Виктором Орбаном био је успјешан и конструктиван, изјавила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић за РТРС.

Цвијановић је истакла да Мађарска има разумијевање за све што с едешава у БиХ.

- Нама је јако важна Мађарска. Наравно да је увијек добро да имате једног таквог саговорника. Мађарска је препознала Српску као мјесто за улагање. Увијек је важно да у оквиру ЕУ имате људе који могу да разумију прилике и неприлике у оквиру БиХ. Очекујем да долазе нови искораци, кад је у питању инфраструктура, пољоприврдеа. Сви ови разговари су били о томе како искорачити даље - рекла је Цвијановић. 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састали су се данас у Будимпешти са мађарским премијером Виктором Орбаном.


Додик је раније рекао да ће на састанку Орбана упознати о актуелној политичкој ситуацији и начину на који Нијемци дјелују у БиХ, а да ће бити ријечи и о наставку програма подршке мађарске Владе пољпривредницима у Српској, те о могућој сарадњу у областима енергетике, дрвне индустрије, намјенске индустрије и другим важним областима.

Са Орбаном се претходно у Будимпешти састао предсједник Србије Александар Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана