Цвијaновић: У Мехмедовићевој глави и даље тенкови и зоље, а кривца траже у Српској

Срна
Foto: Велибор Трипић

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У глави Шемсудина Мехмедовића и даље станују тенкови, гранате и зоље, па му се онда привиђају оклопа возила „Деспоти“ и „Вихори“, рекла је српски члан Предсједништва БиХ Желјка Цвијановић.

Коментаришући Мехмедовићеву изјаву да је Жељка Цвијановић у праву када је рекла да су јучерашњи протести били проба, Цвијановићева је одговорила да сигурно јесу генерална проба, рачунајући да ће ваљда једном дозволити да протести буду одржани пред Тужилаштвом, Судом или ОХР-ом, како то дозвољавају разним удружењима и политичким партијама из ФБиХ.

„Мехмедовић је дио политике која је спонзорисала не само убијање по БиХ, већ и разне монструме који су у терористичким нападима убијали по свијету, а сви листом имали или пасоше БиХ, или пролазили кроз кампове за обуку у БиХ, или користили муницију произведену у БиХ или одавали почасти и комеморације у сред Сарајева онима од којих се оградио цијели свијет“, нагласила је Цвијановићева.

И сад тај Мехмедовић, истакла је Цвијановићева, кобајаги упозорава неку међународну заједницу да је пријетња по БиХ то што се грађани Републике Српске окупе на мирним протестима да кажу да им је доста тортуре, манипулација и неправде коју проживљавају само зато што Мехмедовић и њему слични нису досањали свој државотворни сан у којем БиХ припада само Бошњацима.

„Тражили су и реакцију Еуфора, али јасно је да више не насједају сви на хистеричне лажи које им пласирају сарајевске политичке партије. Манипулисали су државом и Уставом, наравно уз подршку појединих страних центара моћи, до те мјере да су обесмислили све, а онда кривца траже у Републици Српској“, нагласила је српски члан Предсједништва БиХ.

Она је указала да на протестима подршке институцијама Републике Српске није било ничега рушилачког, за разлику од протеста које су они организовали код Предсједништва БиХ или Парламентарне скупстине БиХ, остављајући за собом паљевине и хаос, тобоже бранећи државу.

„Али, Мехмедовић је, ипак, у једном у праву - могуће је окупити много, много више људи на протестима против неправде, али за генералну пробу ово је сасвим довољан број“, истакла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана