Цвијановић: У бошњачкој политичкој сфери све је продаја

Срна
Цвијановић: У бошњачкој политичкој сфери све је продаја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је један нормалан споразум БиХ и Србије о полицијској сарадњи очигледно послужио за предизборну кампању међу бошњачким политичким партијама, јер је очито да "Тројка-тема" - "ми смо Европљани и захваљујући нама на корак смо до чланства у ЕУ" не пије воду у бошњачком гласачком тијелу.

На питање Срне да прокоментарише изјаву министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића да су они у Министартсву иностраних послова /МИП/ поштари и да су само ту да прослијеђују документе, без могућности за било какво доношење одлука, Цвијановић је одговорила да су они некада поштари, а некад чепркају и по садржају документа, у зависности од тога шта у њему пише и ко је пошиљалац.

"То сам лично видјела на властитом примјеру кад је Министарство иностраних послова у Савјету министара вршило опструкцију у свом обављању 'поштарских дјелатности'", нагласила је Цвијановић.

Она је оцијенила да се све у бошњачкој политичкој сфери своди на свађу са комшијама, било да је ријеч о сусједним државама или Републици Српској, и на пуку продају магле.

"Они су прихватили да живе у колонијалном статусу, да би, исто тако, преко колонизатора, опет, водили хајку против истих тих комшија, а поврх свега лишавајући своје институције могућности да самостално одлучују", констатовала је Цвијановић.

Она је истакла да је и тема о полицијској сарадњи и "испоручивању суверенитета" зато што, забога, сарађујете са другима најобичнија предизборна продаја магле. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана