Цвијановић: Суђење Додику политички обрачун у рукавицама правосуђа

Срна
Цвијановић: Суђење Додику политички обрачун у рукавицама правосуђа

САРАЈЕВО - Српски члан Предсједиштва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас у Сарајеву да је суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ политички обрачун у рукавицама правосуђа.

-Ово је једна манипулативна прича. Дубоко сам убијеђена да је овај судски поступак настао као резултат притиска странаца, јер не могу политички да побиједе Милорада Додика и ово је покушај да то политичко унесу у правосуђе - истакла је Цвијановић након рочишта у Суду БиХ, у процесу који се води против Додика и в.д. директора “Службеног гласника Републике Српске” Милоша Лукића.

Цвијановић је нагласила да је циљ да се преко правосудног поступка дисциплинује предсједник Српске Милорад Додик, који има свој став о свему ономе о чему би у свакој другој земљи као политичар могао и требао да има став.

-Спој политичког и правосудног никад не даје ништа добро. Овдје је у питању политички обрачун. Овдје смо да исказујемо незадовољство начином на који се уопште приступило овом предмету. То је вјештачки и политички предмет. Они нас спречавају да обављамо своје политичке и институционалне обавезе - рекла је Цвијановић новинарима испред Суда БиХ.

Нагласила је да чињеница да након свих ових мјесеци, у једном мјесецу заказују три рочишта, и то у току предизборне кампање, говори о намјери да се Додик спријечи да обавља своје политичке и институционалне послове и све подреди Суду БиХ.

-Овдје се крши закон приликом вођења поступка, јер не можете да изведете доказе везане за Анекс 10, док се истовремено неко позива на Анекс 10 Дејтонског споразума и на основу тога вам прави оптужницу - указала је Цвијановић.

Чињеница је, сматра Цвијановићева, да вам кажу да сте овдје зато што не поштујете одлуке високог предсатвника, а онда кад хоћете да се бавите доказима везано за високог представника, они вам то не дозвољавају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана