Цвијановић: Странци користе слабости, али Српска остаје јака

ГС
Цвијановић: Странци користе слабости, али Српска остаје јака

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је политика Републике Српске мир, стабилност, безбједност и поштовање устава и закона.

Цвијановићева је оцијенила да је будућност Републике Српске извјесна и стабилна, те да је власт окупљена око њених интереса, као и да је пријатељски настројена према онима који желе да имају добре односе у оквиру БиХ, у региону и шире.
- Радимо све што је у нашој моћи да грађанима омогућимо бољи, угоднији живот, да Влада извршава своје обавезе, када је ријеч о платама, пензијама, социјалним давањима, те подстицајима и то успјешно радимо, рекла је Цвијановићева.
Она је навела да Република Српска и њена власт не жели да икоме буде сметња, па ни онима који "играју утакмице" против ње, али не жели ни да њој неко смета да остварује уставом загарантована права.
- Није нам проблем БиХ, али БиХ треба да буде часна креација, у којој се поштује Устав, те у којој се поштује свако са ким живите, а не да имате скривене или нескривене агенде, у којима користите оно што је заједничко добро, а то су заједничке институције на нивоу БиХ, да бисте се обрачунавали, рекла је Цвијановићева за РТРС.
Она је додала да такву БиХ Република Српска не негира, нити јој смета, те оцијенила да би политичке партије из Српске требало да буду окупљене око заједничког циља, али да то није тако.
- Они који нису дио коалиционог блока, задојени су мржњом против Милорада Додика и СНСД-а, па не могу да изађу из тог оквира и не разумију важност других тема око којих треба да се сви окупимо, рекла је Цвијановићева.
Подсјетила је да је она више пута, као предсједник Републике, позивала на заједничке састанке, као и Милорад Додик, те предсједник Народне скупштине Српске, а све да би указали на значај неких питања, али то неко или разумије или не разумије.
Она је напоменула и да странцима то одговара, како би искористили ситуацију да неко није довољно јак да управља, те да могу да мешетаре и да се уплићу у унутрашња питања.
- Било би добро да се окупимо око двије или три суштинске ствари. Имала сам то прилику и да видим, када смо се окупили око једне ствари, да је то мало подаље држало те притиске од Републике Српске на неко вријеме, рекла је Цвијановићева.
Цвијановићева је навела да је познато да постоје и намјере одређених странаца да разним притисцима умање финансијске капацитете Републике Српске, али да ће бити новца довољно да се исплате све њене обавезе.
- Притисци су били велики са намјером да се финансијски умањи капацитет и способност Српске да извршава своје обавезе, али као што видите те обавезе се испуњавају и испуњаваће се још боље, рекла је Цвијановићева, јавља СРНА.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана