Цвијановић: Страховит притисак службеника ОХР-а на Суд БиХ

Срна
Цвијановић: Страховит притисак службеника ОХР-а на Суд БиХ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас у Источном Сарајеву да је страховит пристисак извршен на Суд БиХ и судију /Сену Узуновић/ у рочишту против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића, што је видљиво и из захтјева службеника ОХР-а.

"Од почетка се зна да је ријеч о политичком процесу, што је још једном потврђено данашњим рочиштем Додику и Лукићу", рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре након рочишта у Суду БиХ.

Она је оцијенила да је ово данас једна од најгорих верзија Суда БиХ.

"Погубно је за грађане БиХ да било ко држи инструктивну наставу и да службеници ОХР-а говоре шта треба узети у обзир", додала је Цвијановићева.

Данашње рочиште пред Судом БиХ прекинуто је док се Судско вијеће не изјасни о захтјеву одбране Додика за изузеће судије Сене Узуновић, а одлука ће бити донесена до наредног рочишта које је заказано за 16. октобар.

Ситуација у судници данас пријетила да је прерасте у ексцес, а Узновићева није дозволила Додику ни да изнесе своје примједбе, већ му је запријетила да ће га удаљити из суднице и да, како је рекла, неће бити у могућности да напусти Суд БиХ.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића због "непоштовање одлука Кристијана Шмита", због чега се против њих води процес пред Судом БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана