Цвијановић: Срећа па СДС није управљао процесима задњих 16 година

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је сва срећа па СДС није управљао процесима у Српској задњих 16 година.

"Јер онда кад јесте, исплаћивано је 50 до 60 одсто пензије, повећање плата је била мисаона именица, као и изградња било каквог озбиљног објекта, од привреде је мало шта радило, али су цвјетале фиктивне фирме које су овој власти оставиле преко 700 милиона КМ ненаплативог дуга, радницима није повезиван радни стаж и да не набрајам даље", изјавила је Цвијановићева Срни упитана да прокоментарише оптужбе Мирка Шаровица на рачун власти у Српској.

Што се тиче упорног бјежања СДС-а од важних тема у Народној скупштини Републике Српске, навела је Цвијановићева, то је итекако утицало на стање јер је давало наду доказаним непријатељима Српске да насрћу на њене надлежности знајући да увијек има неко ко се томе неће успротивити, попут, рецимо Мирка Шаровића.

"Што се тиче Шаровићеве намјере да се у кампањи говори аргументима, с тим се слажем. Можемо кренути од макроекономских показатеља и ту се види да је Српска међу најбоље рангираним земљама у нашем региону. Чињеница је и да смо са Србијом покренули стратешке пројекте у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике, али је чињеница и да Шаровић није баш негодовао на настојање политичког Сарајева да их блокира.

Занимљиво је и то да је прећутао и да није прокоментарисао убједљиву предност коју у односу на мене има у погледу броја и вриједности некретнина, што пријављених, што непријављених у БиХ и Србији, али и ћутање у овом случају говори много више од самих ријечи", истакла је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана