Цвијановић о забрани уласка патријарху Порфирију на Косово: Срамна и дискриминаторска одлука

Срна
Цвијановић о забрани уласка патријарху Порфирију на Косово: Срамна и дискриминаторска одлука

БАНЈАЛУКА - Срамна је и дискриминаторска одлука привремених институција у Приштини да забране Његовој светости патријарху српском Порфирију да допутује у Пећку патријаршију, пред велики празник Рођења Христовог, рекла је Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

На питање да прокоментарише ову одлуку Приштине, Цвијановићева је одговорила да никоме цивилизованом у Европи и свијету не би пало на памет да уради овако нешто и да ароганција режима Аљбина Куртија очигледно нема границе, што је овим бруталним чином по ко зна који пут доказао.

Она је указала да ова забрана представља безочно гажење људских права и вјерских слобода, што у погледу односа Приштине према Српској православној цркви (СПЦ) није изузетак, већ правило.

“Ово је мрља и на образу страног фактора који одобрава Куртијеве скандалозне потезе. Ако су ово европске вриједности, онда не желимо да будемо дио таквог система вриједности." поручила је српски члан и предсједавајућа Предсједништва.

"Ако нису, онда је крајње вријеме да се обуздају они који упорно и без посљедица угрожавају мир и регионалну стабилност”.

Из кабинета патријарха српског је данас саопштено да је Његова светост патријарх српски Порфирије са запрепашћењем је примио вијест да су му власти у Приштини данас забраниле да допутује у Пећку патријаршију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана