Цвијановић: Садашња власт сачувала Српску, за вријеме Шаровића и ПДП-а амбасадори ведрили и облачили

СРНА
Цвијановић: Садашња власт сачувала Српску, за вријеме Шаровића и ПДП-а амбасадори ведрили и облачили

Власт Републике Српске очувала је Српску, њене надлежности, интересе и народ, те изградила и гради најбоље могуће односе са Србијом, изјавила је потпредсједница СНСД Жељка Цвијановић.

Цвијановић је нагласила да је власт Српске у најтежим околностима доказала да слика БиХ није црно-бијела, у међународним форумима обезбиједила је да се чује глас и став Републике Српске, те стекла пријатеље који јасно говоре да се интереси и права Српске морају чути и уважити.

Она је истакла да народ није толико забораван да не зна да тога није било прије јасне платформе СНСД на заштити Српске и рушења стереотипа о БиХ у којој је Република Српска била искључиво предмет отимања и развлашћивања.

На питање Срне да прокоментарише изјаву предсједника СДС Мирка Шаровић да "док се други спремају за кризу, власт у Републици Српској спава", те да је, између осталог, уништила електроенергетски систем, Цвијановић је одговорила да Српска има повољну цијену гаса, најнижу цијену струје, очувано 100 одсто власништво над постојећим енергетским сектором и обезбијеђен власнички удио у новим пројектима соларне и хидроенергије.

- Стварно је дегутантно слушати како лекције држе политички беспосличари, који су за вријеме своје власти урушили енергетски систем и структурисали Електропривреду да би могли да је распродају. Након деценије лажних опозиционих најава поскупљења и колапса, народ добро зна да је и данашња Шаровићева јадиковка само провидан покушај да се изазове страх код народа и на томе нешто ушићари - нагласила је потпредсједница СНСД.

Она је подсјетила да је једини период када су у Српској касниле плате и пензије, када је Српска губила надлежности, а амбасадори ведрили и облачили, управо период када су владали Шаровић и ПДП.

- Народ то памти и зна, као и највеће успјехе те власти, талове око извоза оружја, меса и најскупље лијекове у региону. Владавину организованог криминала и мафијашка убиства у Источном Сарајеву и на Романији да и не помињемо. То је и сада "визија" и "промјене" које доносе Шаровић и екипа - истакла је Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана