Цвијановић са предсједником Кубе, позвала га да посјети БиХ

Срна
Цвијановић са предсједником Кубе, позвала га да посјети БиХ

ХАВАНА - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и предсједник Кубе Мигуел Дијаз Канел констатовали су данас на састанку у Хавани да је ова званична посјета први и важан корак у правцу унапређења билатералних односа двије стране.

На састанку, којем су присуствовали министри иностраних послова, јавног здравља и спољне трговине и инвестиција Кубе, оцијењено је да БиХ и Куба немају отворених питања, те да то треба да буде снажан подстрек ка јачању сарадње у области здравствене заштите, науке, пољопривреде и туризма, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва упознала је саговорника са актуелном политичком и економском ситуацијом у БиХ.

Она је позвала предсједника Кубе у званичну посјету БиХ, истакавши да постоји добра воља и опредијељеност ка јачању сарадње и пријатељских веза са Кубом.

Предсједник Кубе изразио је захвалност за подршку БиХ Резолуцији УН којом се позива на укидање ембарга Куби.

У Хавани је данас потписан Меморандум о разумијевању Министарства иностраних послова Републике Кубе и Министарства иностраних послова у Савјету министара о успостављању механизма за политичке консултације.

Меморандум су потписали нерезидентни амбасадор БиХ за Кубу Марко Милисав и нерезидентни амбасадор Кубе за БиХ Гиљермо Васкез Морена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана