Цвијановић: С тугом и великим пијететом обиљежено 29 година од егзодуса Срба у "Олуји"

Срна
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

БЕОГРАД, 3. АВГУСТА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да су Република Српска и Србија вечерас у Лозници са тугом и великим пијететом према невино пострадалим Србима у једном од најстрашнијих злочина у Европи послије Другог свјетског рата достојанствено обиљежили 29 година од егзодуса Срба са простора Лике, Баније, Кордуна и другух крајева у акцији "Олуја".

Цвијановићева је истакла да остаје велика горчина због чињенице што ни након 29 година од етничког чишћења у којем је мучки страдало недужно српско становништво - старци, жене, дјеца, а више од 200.000 Срба било приморно да напусти своја вјековна огњишта, још нико није одговарао.

"Зато је наша дужност и обавеза да памтимо прошлост и окупљајући се, заједнички обиљежавамо значајне датуме за наш народ, како оне славне тако и трагична дешавња из ближе и даље прошлости као што је `Олуја`, како се никада и никоме не би поновили", рекла је Цвијановићева.

Памтећи нашу тешку прошлост, Цвијановићева је указала да је обавеза свих да заједно развијамо Српску и Србију како би генерацијама које долазе обезбиједили сигурнију, бољу и просперитетнију будућност.

"Живјеле Република Српска и Србија", написала је на "Инстаграму" Цвијановићева, која је у Лозници са највишим руководством Српске и Србије присуствовала обиљежавању Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској војној акцији "Олуја". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана