Цвијановић: Пуна подршку лукићу против кога се води монтирани судски процес

ГС
Цвијановић: Пуна подршку лукићу против кога се води монтирани судски процес

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић исказала је пуну подршку Милошу Лукићу, вршиоцу дужности директора "Службеног гласника Републике Српске", којем се у Сарајеву суди само зато што је радио свој посао у складу са Уставом и законом.

"Монтирани процес против предсједника Српске Милорада Додика и Лукића је суђење Републици Српској и зато смо дужни да будемо сложни и јединствени у њиховој одбрани", навела је Цвијановићева на "Инстаграму".

Пред Судом БиХ за данас је заказано рочиште у поступку против вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Републике Српске Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Судија у овом предмету је Сена Узуновић, која је замијенила судију Мирсада Стрику.

Поступак против Лукића одвојен је од поступка који се пред Судом БиХ води против предсједника Додика на рочишту 17. јануара.

Лукићев адвокат Миљкан Пуцар рекао је раније да је заказано рочиште на којем би требало да се прочита оптужница, да се изнесу излагања и да Тужилаштво предложи своје доказе.

Он је навео да је припремљена одбрана, као и да још није одговорено на захтјев за спајање поступка са оним који се води против предсједника Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана