Цвијановић: Потребна тимска сарадња Владе и представника Српске на нивоу БиХ

Срна
Цвијановић: Потребна тимска сарадња Владе и представника Српске на нивоу БиХ

БАЊАЛУКА - Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да подржава новоизабрану Владу Републике Српске с којом ће заједнички и координисано радити с циљем рјешавања свих проблема становништва Српске и БиХ.

Цвијановићева је честитала премијеру Радовану Вишковићу и министрима на избору, те изразила задовољство што је Српска поново, брзо, у задатим роковима и експресно, спровела изборне резултате и изабрала своју извршну власт.

-Тако можемо наставити активности на плану инфраструктурног и економског јачања Српске - рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Бањалуци, након састанка предсједника Српске Милорада Додика са новим министрима у Влади Српске.

Она је поновила да је на том плану потребна синергија Владе Српске и представника Српске у заједничким институцијама.

-Заједничка је обавеза да радимо као тим - рекла је Цвијановићева.

Она је додала да су пред Српском и БиХ и многи глобални проблеми, диктирани извана, али да све зависи од заједничке сарадње, компактности и посвећености послу.

-Имам велика очекивања од нове Владе Српске, а премијер Вишковић ће, сигурна сам, знати одговорити на изазове. Такође, предсједник Српске Милорад Додик је човјек који обезбјеђује јединство свих институција и све нас представља. Дакле, заиста имам оптимизам иако су пред нама тешка глобална времена - рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да на плану рјешавања проблема и несређених односа у БиХ треба сарађивати и са Федерацијом БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана