Цвијановић оштро одговорила ОХР-у "мирољубивим" цитатом из „Исламске декларације“ (ФОТО)

ГС
Цвијановић оштро одговорила ОХР-у "мирољубивим" цитатом из „Исламске декларације“ (ФОТО)

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да Алија Изетбеговић "миротворац" који је по укусу и критеријумима ОХР-а.

- "Нема мира, ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских друштвених и политичких институција." - мирољубиви цитат из мирољубиве Исламске декларације коју је написао, да парафразирам ОХР, чувени миротворац и спаситељ људских живота Алија Изетбеговић - истакла је Цвијановић у објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Како она додаје, исти тај Изетбеговић је рекао да ће жртвовати мир за суверену БиХ, што је недуго затим и урадио, на жалост и на штету свих народа у БиХ.

- На слици је, иначе, са познатим миротворцима из одреда Ел Муџахид који су током џихада у БиХ Србима и Хрватима одсијецали главе и протјеривали их са вијековних огњишта. Ту је и њихов локални ратни командант, а данас осуђени и одмах затим одбјегли ратни злочинац, Сакиб Махмуљин. Дивно друштванце, све сами миротворци по укусу и критеријумима ОХР-а - додаје Цвијановићева.

Подсјећамо, ОХР је "појаснио" изјаву Кристијана Шмита у којој је он у исти контекст ставио Ратка Младића и Алију Изетбеговића, наводећи да је Младић "осуђени ратни злочинац и одговоран за геноцид у Сребреници", а да је Алија Изетбеговић, с друге стране, био "кључна личност у постизању мира и Дејтонског мировног споразума".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана