Цвијановић: Опозиција ће остати опозиција зато што их народ није хтио

Срна
Цвијановић: Опозиција ће остати опозиција зато што их народ није хтио

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић очекује да ће и „ово незаконито преурањено пребројавање гласова за ниво предсједника Републике Српске јасно потврдити убједљиву побједу СНСД-а на све четири нивоа“, истичући да је „воља народа јасно манифестована“.

Цвијановићева је истакла да опозиција упорно настоји проблематизовати избор за предсједника Републике, али сматра да је „ту ствар јасна и кад се узму у обзир и ова и сва будућа пребројавања, па томе додају гласови из иностранства и они из мобилних тимова, то је опет побједа кандидата СНСД-а Милорада Додика барем са око 30.000 гласова разлике“.

-Зашто би уз тако убједљиво позиционирање СНСД-а био проблематичан само резултат за предсједника Републике? - упитала је Цвијановићева.

Констатовала је да је „ствар јасна и да ту нема никакве дилеме“.

-Упркос силној галами и бројним лажима које су пратиле овај изборни процес, ми смо настојали да одржимо мир и стабилност и да се понашамо одговорно. ЦИК је, осим галаме опозиције, и сам правио озбиљне пропусте од незаконитог дјеловања које је оспорила стручна јавност, па до изношења паушалних оцјена, чак и лажи - истакла је Цвијановићева.

Додала је да су у СНСД-у ријешени да чекају потврду резултата и „потврду побједе, која је јасна на сва четири нивоа, и обједињавање свих података“.

-Опозиција ће и овај пут остати опозиција не зато што их је неко, како они кажу, покрао, већ зато што их народ није изабрао - поручила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана