Цвијановић о враћању оптужнице: Наставак обмане, каква скаламерија од државе

ГС
Цвијановић о враћању оптужнице: Наставак обмане, каква скаламерија од државе

БАЊАЛУКА - Враћање на дораду Тужилаштву БиХ оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в. д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, наставак је манипулације и обмане, истакла је српски члан Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић .

Нагласила је да “цурење” информација из Суда и Тужилаштва БиХ појединим федералним медијима показује довољно говоре о кредибилитету тих институција.

- Како је могуће да медији добијају информације прије него стране у одређеним случајевима- упитала је  Цвијановићева.

Подвукла је да је оптужница класичан политички прогон неистомишљеника.

– Погледајте како ствари функционишу овдје и онда дођете до оптужнице за коју знате да је класични политички прогон против оних који су се усудили да кажу да су домаће институције те које доносе законе и акте. То је прогон оних који су се усудили да кажу да је ово све велика манипулација – рекла је Цвијановићева.

Нагласила је да „није нормално да имамо појединца који се ставио изнад институција“.

– Какав је то суверенитет и кредибилитет државе.  Каква је то скаламерија од државе – истакла је Цвијановићева која је додала да је оптужница политички мотивисана, што је свима јасно.

Поручила је да је Српска стабилна.

- Ми се боримо за мир и стабилност свих, не одузимамо ништа од БиХ и ФБиХ, али нећете нас прогонити. Нисмо ми довели БиХ до овог момента, довели су је они који кукају и траже интервенцију странаца - јасна је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана